Fred van Vliet

fred

Directeur / eigenaar

Als project- en verandermanager ondersteunt Fred management teams bij het ontwikkelen en verbeteren van het verdienmodel, de bedrijfsvoering en procesverbeteringen, vaak op het kruispunt van “de business”, ICT en financiën. Deze vraagstukken benadert hij vanuit een commerciële- en bedrijfseconomische achtergrond, aangevuld met 25 jaar verandermanagement ervaring.

Een goed idee, plan of verandertraject slaagt als het wordt gedragen door de mensen binnen een organisatie. Daarom staat resultaat bij Fred voorop, maar de mens centraal. Zijn kracht ligt in het verbinden en het soepel bewegen tussen directie en werkvloer en alle tussenliggende niveaus, zodat optimale afstemming tussen alle gelederen plaatsvindt.

Fred is in staat complexe situaties terug te brengen naar eenvoud. Als hij aanvoelt dat er een oplossing bestaat, zal hij hem vinden. Vaak blijkt de oplossing uiteindelijk helemaal niet zo complex of onmogelijk als gedacht. Dit oplossend vermogen geeft hem een kick, maar is bovenal voor de klant van grote toegevoegde waarde; de meerwaarde die wat  Fred betreft van hem verwacht mag worden.

Een ander door zijn opdrachtgevers onderkend talent is dat hij organisaties, managers, medewerkers en (project)groepen in beweging weet te brengen om een gezamenlijke ambitie te formuleren en realiseren, zonder daarbij een dominante of bedreigende positie in te nemen. Hij voelt zich verbonden met de organisaties en mensen met wie hij werkt en praat over “wij” in plaats van “mijn cliënt”.

De praktijk heeft door de jaren heen aangetoond dat Fred’s kennis en ervaring bedrijfstak onafhankelijk inzetbaar zijn, dat mede gebaseerd op een sterk inlevingsvermogen, een dienstverlenend karakter en de wil dingen echt te begrijpen.